Řecká kuřecí stehýnka recept.
Ingredience pro řecká kuřecí stehýnka zahrnují kuřecí stehna, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, sušený oregano, tymián, papriku, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Můžete přidat také trochu medu pro sladší chuť a zeleninu jako jsou brambory, cibule nebo papriky pro doplnění pokrmu.
Recept na přípravu řeckých kuřecích stehýnek začíná marinováním kuřecích stehýnek. Nejprve v misce smíchejte olivový olej, rozdrcený česnek, citronovou šťávu, sušené oregano, tymián, papriku, sůl a černý pepř. Kuřecí stehna vložte do marinády a nechte je marinovat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc v lednici pro intenzivnější chuť.
Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia. Kuřecí stehna vyjměte z marinády a vložte je do pekáčku. Pokud máte, přidejte do pekáčku pokrájenou zeleninu. Vše pečte v předehřáté troubě asi 45 minut nebo dokud kuře nezíská zlatavou barvu a zelenina je měkká. Během pečení můžete kuře občas potírat zbylou marinádou pro lepší chuť.
Tipy pro dokonalá řecká kuřecí stehýnka:
- Marinování kuřete přes noc skutečně zvýší jeho chuť.
- Pro křupavější kůži kuřete můžete na posledních několik minut pečení zapnout gril a nechat kuře pod ním, dokud kůže nezíská krásnou zlatavou barvu.
- Podávejte s čerstvým salátem nebo řeckým jogurtem pro osvěžující doplněk.
- Nezapomeňte na chléb nebo pita chlebíčky, které jsou skvělé na omáčení do výpeku a marinády, která zůstane v pekáčku.