Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem recept.
Ingredience:
- 400 g rebarbory
- 200 g tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 1 balení vanilkového cukru
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 vejce
- špetka soli
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Rebarboru omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kousky. V míse smíchejte tvaroh s moučkovým cukrem, kakaem a vanilkovým cukrem do hladka.
2. V jiné míse připravte těsto. Smíchejte mouku, máslo, vejce a špetku soli. Zpracujte těsto, dokud není hladké. Těsto vyválejte a vložte do koláčové formy, přičemž si nechte trochu těsta stranou na posypání.
3. Na připravené těsto rovnoměrně rozprostřete směs tvarohu a kakaa. Na ni naskládejte připravenou rebarboru.
4. Zbytek těsta nadrobejte a posypte jím koláč.
5. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud není koláč zlatavý.
6. Nechte koláč před podáváním vychladnout.
Tipy:
- Rebarboru před použitím dobře omyjte a zbavte listů, které jsou jedovaté.
- Pokud máte rádi sladší koláče, můžete přidat více cukru do tvarohové směsi.
- Pro extra křupavý vrch koláče můžete na posypání použít směs mouky, másla a cukru.
- Koláč je vynikající jak teplý, tak studený. Podávat můžete s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
- Pokud chcete koláč udělat o něco zdravější, zkuste nahradit část mouky celozrnnou moukou a máslo kokosovým olejem.