Rebarborové čatní recept.
Ingredience na rebarborové čatní zahrnují rebarboru, jablečný ocet, hnědý cukr, čerstvý zázvor, česnek, cibuli, rozinky, skořici, hřebíček, chilli papričku a sůl.
Recept na rebarborové čatní začíná tím, že si připravíte všechny ingredience. Rebarboru očistěte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte. Zázvor oloupejte a nastrouhejte.
V hlubokém hrnci smíchejte jablečný ocet a hnědý cukr, zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte rebarboru, cibuli, česnek, rozinky, nastrouhaný zázvor, skořici, hřebíček a nakrájenou chilli papričku. Vše důkladně promíchejte.
Směs přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 1 hodinu, dokud směs nezhoustne a nevznikne čatní. Během vaření občas promíchejte, abyste zabránili připálení.
Hotové čatní nechte vychladnout a poté přesuňte do sterilizovaných sklenic. Sklenice uzavřete a uchovávejte v chladu.
Tipy: Rebarborové čatní chutná skvěle jako doplněk k sýrům, grilovanému masu nebo jako zpestření sendvičů. Aby bylo čatní pikantnější, můžete přidat více chilli papričky. Pokud preferujete sladší variantu, přidejte více cukru. Rebarborové čatní se dobře uchovává v lednici několik týdnů a je to skvělý způsob, jak využít sezónní rebarboru.