Rebarborová buchta recept


Rebarborová buchta recept
Ingredience pro rebarborovou buchtu zahrnují mouku, cukr, vejce, máslo nebo margarín, kypřicí prášek, mléko a samozřejmě rebarboru. Množství závisí na velikosti formy a počtu porcí, ale obecný recept by mohl vypadat takto:

Máčkněte asi 500 gramů rebarbory a pokrájejte ji na malé kousky. V míse smíchejte 200 gramů másla s 250 gramy cukru do hladka. Postupně přidávejte 4 vejce, přičemž každé dobře vmíchejte. V jiné míse smíchejte 400 gramů mouky s práškem do pečiva. Tuto směs mouky postupně za stálého míchání přidávejte do másla s vejci a cukrem. Nakonec přilijte asi 100 ml mléka, aby těsto bylo hladké a dobře se s ním pracovalo. Do těsta vmíchejte připravenou rebarboru.

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte asi 45 minut nebo dokud nejsou povrch a okraje buchty zlatavě hnědé a špejle vložená do středu vychází čistá.

Tipy pro dokonalou rebarborovou buchtu:
1. Rebarboru před použitím vždy dobře umyjte a zbavte listů, které jsou toxické.
2. Kyselost rebarbory lze vyvážit přídavkem vanilkového cukru nebo skořice do těsta, což dodá buchtě zajímavou chuť.
3. Při pečení se může stát, že rebarbora pustí hodně šťávy. Aby se buchta nepropadla, můžete rebarboru před smícháním s těstem obalit v troše mouky.
4. Pro extra křupavou kůrčičku můžete před pečením posypat vrch buchty hrubým cukrem.
5. Buchta chutná skvěle jak teplá, tak studená, a můžete ji podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.