Ravioli plněné špenátem a tvarohem recept.
- Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 3 vejce
- 250 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)
- 200 g tvarohu
- 1 stroužek česneku
- Sůl, pepř
- Muškátový oříšek
- Parmezán na posypání
- Olivový olej
- Recept
1. Začněte přípravou těsta na ravioli. Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli a udělejte v mouce důlek. Do důlku rozklepněte dvě vejce a pomalu zapracovávejte mouku do vajec, až vznikne hladké těsto. Těsto poté zabalte do potravinové fólie a nechejte odpočívat alespoň 30 minut v chladničce.
2. Mezitím připravte náplň. Špenát spařte, scedte a nasekejte. Na pánvi na troše oleje orestujte jemně nakrájený česnek, přidejte špenát a krátce restujte. Nechte vychladnout.
3. V míse smíchejte tvaroh, vychladlý špenát, sůl, pepř a trochu muškátového oříšku. Přidejte zbylé vejce a dobře promíchejte.
4. Vyválejte těsto na ravioli na pomoučněné ploše na co nejtenčí plát. Pomocí skleničky nebo formičky vykrájejte kruhy.
5. Na polovinu kruhů dejte po čajové lžičce náplně. Přiklopte druhým kruhem těsta a okraje pečlivě spojte, aby během vaření náplň nevytékala.
6. Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a vařte ravioli asi 3-4 minuty, nebo dokud nevyplavou na povrch.
7. Podávejte posypané čerstvě nastrouhaným parmezánem a pokapáné trochou olivového oleje.
- Tipy
- Pokud máte rádi více výrazné chutě, do náplně můžete přidat trochu na jemno nastrouhaného parmazánu.
- Pro ještě bohatší chuťový zážitek můžete ravioli podávat s jednoduchou rajčatovou omáčkou nebo se smetanovou omáčkou.
- Pro rychlejší variantu můžete použít hotové listové těsto místo domácího těsta na ravioli.
- Experimentujte s náplněmi. Kromě špenátu a tvarohu můžete zkusit i ricottu, dýni, houby nebo masové náplně.
- Ravioli můžete také zamrazit před vařením. Rozložte je na plech, aby se nedotýkaly, a až zamrznou, přesuňte je do sáčků. Vařte přímo z mrazu, pouze prodlužte vaření o 1-2 minuty.