Rajská polévka s masem recept


Rajská polévka s masem recept.

Rajská polévka s masem je klasické a oblíbené jídlo české kuchyně. Tato hustá, bohatě dochucená polévka nabízí kombinaci lahodné chuti a výživnosti. Zde je návod, jak si ji připravit doma.

Ingredience:
- 250 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml passaty (pasírovaných rajčat)
- 1 litr vývaru (hovězího nebo zeleninového)
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička majoránky
- 1 bobkový list
- Sůl a pepř podle chuti
- Knedlíky nebo chléb pro podávání

Recept:
1. Na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a krátce osmažte.
2. Přidejte mleté maso a smažte, dokud není maso plně uvařené a rozdrobené na malé kousky.
3. Zaprašte moukou a směs míchejte, dokud se mouka nespojí s masem a cibulí.
4. Postupně přilévejte passatu a vývar, stále míchejte, abyste předešli tvorbě hrudek.
5. Přidejte cukr, majoránku, bobkový list, sůl a pepř. Polévku vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud se chutě nespojí.
6. Konec vaření ověřte ochutnáním a případně dochuťte.

Tipy pro dokonalou rajskou polévku:
- Mleté maso můžete před smažením ochutit solí a pepřem pro lepší chuť.
- Pro zjemnění chuti rajské polévky přidejte na konec vaření lžíci smetany.
- Pokud máte rádi pikantnější polévky, přidejte špetku chilli nebo několik kapek pálivé omáčky.
- Polévka se výborně hodí k podávání s domácími knedlíky nebo čerstvým chlebem na nasákání vývaru.
- Pokud máte ve zvyku připravovat jídla dopředu, rajská polévka se skvěle hodí k mražení a je tak praktickým jídlem na hektické dny.

Užijte si tuto bohatou a lahodnou polévku, která zahřeje tělo i duši.