Rajčatová s ovesnými vločkami recept


Rajčatová s ovesnými vločkami recept.

Rajčatová polévka s ovesnými vločkami je zdravá a výživná volba pro každodenní stravování. Je to jednoduché a rychlé jídlo, které zasytí a zahřeje.

Ingredience:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 g zralých rajčat nebo konzervovaných rajčat
- 1 mrkev
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 g ovesných vloček
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvé bylinky jako bazalka nebo petržel pro ozdobu

Recept:
1. Nejdříve si připravte základ polévky. Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte prolisovaný česnek. Restujte, dokud cibule nezíská zlatavou barvu.
2. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a na kolečka nakrájenou mrkev. Vše promíchejte a restujte několik minut.
3. Poté zalejte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
4. Jakmile začne polévka vařit, přidejte ovesné vločky a vařte na mírném ohni přibližně 15 minut, dokud nejsou vločky i zelenina měkké.
5. Polévku dochuťte solí a pepřem. Podle chuti můžete přidat i trochu chilli pro pikantnější verzi.
6. Polévku rozmixujte ponorným mixérem na hladkou konzistenci.
7. Před podáváním polévku ozdobte čerstvými bylinkami.

Tipy:
- Pro ještě kremovější konzistenci můžete do polévky přidat trochu smetany nebo rostlinné smetany.
- Polévku můžete podávat s křupavým celozrnným chlebem nebo topinkami.
- Pokud máte rádi kyselkavější chuť, přidejte do polévky trochu citronové šťávy.
- Rajčatovou polévku můžete skladovat v lednici a znovu ohřát, chutná často ještě lépe druhý den po přípravě.

Tato polévka je ideální pro podzimní a zimní období, kdy potřebujeme více energie a tepla.