Rajčatová polévka s quinoou recept


Rajčatová polévka s quinoou recept.

Rajčatová polévka s quinoou je výživná a chutná volba pro teplý oběd nebo večeři. Zde je seznam ingrediencí a postup, jak ji připravit, spolu s několika tipy.

Ingredience
Olivový olej
1 cibule, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku, nasekané
1 mrkev, nakrájená na kostičky
1 litr zeleninového vývaru
400 g krájených rajčat v plechovce
150 g quinoy
sůl a čerstvě mletý černý pepr
čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu

Recept
1. Na středně velké pánvi na olivovém oleji osmahněte cibuli a mrkev, dokud zelenina nezměkne a cibule nezačne být průhledná.
2. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
3. Přidejte zeleninový vývar a krájená rajčata, zvyšte teplotu a přiveďte k varu.
4. Snížte teplotu, přidejte propláchnutou quinou a vařte 15-20 minut, než quinoa změkne.
5. Ochutnejte a přidejte sůl a černý pepr podle chuti.
6. Polévku podávejte s nasekanou bazalkou nebo petrželí.

Tipy
- Pro zahuštění polévky můžete část polévky rozmixovat ponorným mixérem přímo v hrnci.
- Přidání červené papriky spolu s mrkví dodá polévce další sladkost a krásnou barvu.
- Pro ještě bohatší chuť můžete quinou před vařením na suché pánvi mírně opražit, dokud nezačne lehce vonět.
- Tato polévka je výborná i druhý den, chutě se krásně slijí a quinoa absorbuje více chutí z polévky.