Rajčatová omáčka na těstoviny recept


Rajčatová omáčka na těstoviny recept.

Ingredience pro rajčatovou omáčku na těstoviny zahrnují olivový olej, cibuli, česnek, čerstvá rajčata nebo rajčata v konzervě, sůl, pepř, bazalku a někdy cukr pro vyvážení kyselosti.

Recept začíná tím, že na pánev dáte trochu olivového oleje a přidáte nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli restujete, dokud nezměkne, poté přidáte nadrobno nakrájený česnek a restujete dalších pár minut, aby se uvolnily jeho aroma. Pak přidáte nasekaná rajčata (pokud používáte čerstvá, je dobré je předem oloupat), a necháte směs vařit na mírném ohni. Omáčku osolte, opepřete a přidejte trochu cukru, pokud je příliš kyselá. Nakonec přimíchejte čerstvou bazalku pro aroma. Omáčka by měla být hotová po 20 až 30 minutách vaření, ale čím déle se vaří, tím jsou chutě koncentrovanější.

Tipy pro dokonalou rajčatovou omáčku:
- Při použití čerstvých rajčat, vyberte dobře uzrálá rajčata pro nejlepší chuť.
- Pro hlubší chuť omáčky můžete přidat trochu červeného vinného octa nebo červeného vína.
- Pokud máte rádi pikantní omáčku, přidejte do směsi trochu červeného chili nebo papričky chili vločky.
- Pro kremovější verzi omáčky můžete na konci vaření vmíchat trochu smetany nebo mascarpone.
- Rajčatovou omáčku můžete použít ihned, nebo ji uložit v lednici a použít do několika dnů. Také se dobře hodí k mražení, takže ji můžete mít vždy po ruce.