Rajčata s hlívou ústřičnou recept.
- Rajčata s hlívou ústřičnou
-# Ingredience
- 200 g hlívy ústřičné, na kousky
- 4 středně velká rajčata, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Čerstvé bylinky pro ozdobu (např. bazalka nebo petržel)
-# Recept
1. Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte, dokud nezměknou, asi 2-3 minuty.
2. Přidejte hlívu ústřičnou a restujte, dokud lehce nezhnědne a nezačne se smršťovat, asi 5-7 minut.
3. Přidejte nakrájená rajčata, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Nechte na středním ohni vařit dalších 5-10 minut, dokud rajčata neuvolní svou šťávu a směs se trochu nezredukuje.
4. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
-# Tipy
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat trochu sušeného tymiánu nebo oregana během vaření.
- Tento pokrm výborně chutná jako teplá příloha k masu, ale můžete ho podávat i jako hlavní chod s kouskem chleba nebo přes těstoviny.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do směsi trochu chilli vloček.
- Nebojte se experimentovat s přidáním dalších zelenin, jako je cuketa nebo paprika, pro zpestření chuti a textury.
- Rajčata s hlívou ústřičnou jsou také výborná jako základ pro vegetariánské ragú.