Raffaelo zase jinak recept


Raffaelo zase jinak recept.

Ingredience:
- 250 g mascarpone
- 200 g bílá čokoláda
- 100 g kokosová mouka (plus extra na obalení)
- 30 g másla
- mandlové jádra

Recept:
1. Bílou čokoládu nasekej na menší kousky a vlož do menší mísy. Mísy postav na hrnec s mírně vařící vodou (vodní lázeň) a nech čokoládu pomalu rozpustit. Občas promíchej.
2. Jakmile je čokoláda úplně rozpuštěná, přidej máslo a zamíchej do hladka.
3. V jiné míse smíchej mascarpone s kokosovou moukou. Přidej rozpuštěnou čokoládu s máslem a důkladně promíchej, dokud nevznikne hladká směs.
4. Směs dej na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky, aby dobře ztuhla.
5. Z tuhé směsi tvoř malé kuličky, do středu každé vlož mandlové jádro.
6. Hotové kuličky obalte v kokosové mouce a ulož na chladné místo, dokud nebudou servírovány.

Tipy:
- Pro extra kokosovou chuť přidej do směsi kousek kokosového oleje.
- Pokud chceš směs aromatickější, přidej do ní vanilkový extrakt nebo kůru z bio citronu.
- Raffaelo kuličky skladuj v lednici v uzavřené nádobě, vydrží tak čerstvé několik dní.
- Pro veselější variantu můžeš kuličky obalit v barevném cukrářském zdobení místo kokosu.
- Pokud máš raději tmavou čokoládu, můžeš část bílé čokolády nahradit tmavou pro zajímavou chuťovou variaci.