Rafaelo recept


Rafaelo recept.

Pro přípravu Rafaelo kuliček potřebuješ následující ingredience:

- 200 ml sladké smetany
- 250 g kokosové mouky (plus extra na obalení)
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 20 g másla
- Celé mandle pro vložení do kuliček

Postup přípravy je následující:

1. Do malého hrnce nalij sladkou smetanu a přidej máslo. Pomalu zahřívej, dokud se máslo nerozpustí, ale směs nevař.
2. Do mísy přidej kokosovou mouku a nalij do ní teplou smetanovou směs spolu s kondenzovaným mlékem. Důkladně promíchej, dokud nebude směs jednolitá.
3. Směs nech v chladu odpočinout aspoň 1 hodinu, aby ztuhla a bylo možné z ní tvarovat kuličky.
4. Po ztuhnutí si namoč ruce do studené vody, naberej směs a formuj kuličky. Do každé kuličky vlož mandli.
5. Hotové kuličky obal ve zbylé kokosové mouce.
6. Rafaelo kuličky uchovávej v chladu.

Tipy pro dokonalé Rafaelo kuličky:

- Pokud máš rád/a výraznější chuť kokosu, můžeš do směsi přidat kapku kokosového extraktu.
- Pro extra krémovou texturu použij kvalitní kondenzované mléko.
- Rafaelo kuličky můžeš také obalit v mletých mandlích pro jinou variantu chuti a textury.
- Kuličky skladuj v chladničce v uzavřené nádobě, vydrží tak čerstvé několik dní.