Punčový tunel recept.
Ingredience, které budete potřebovat pro punčový tunel, zahrnují mouku, cukr, vejce, máslo, kakao, rum, červenou barvu potravin, vanilkový extrakt, kypřicí prášek, sodu bikarbonu, sůl, ocet, mléko a pro krém použijete máslo, cukr moučka, vanilkový extrakt a tvaroh nebo mascarpone.
Recept začíná přípravou korpusu. V míse smíchejte mouku, kakao, kypřicí prášek, sodu a sůl. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce, vanilkový extrakt a červenou barvu potravin. Postupně přidávejte suché ingredience střídavě s mlékem. Nakonec vmíchejte ocet. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů celsia asi 25 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout.
Pro krém vyšlehejte máslo s cukrem moučka do hladka, přidejte vanilkový extrakt a tvaroh nebo mascarpone. Vyšlehejte do hladkého krému.
Když je korpus vychladlý, vydlabejte z něj střed, tak abyste vytvořili "tunel". Tento vydlabaný korpus můžete rozdrobit a smíchat s částí krému, a pak tuto směs použít k naplnění tunelu v korpusu. Nakonec celý korpus potřete zbylým krémem.
Tipy pro dokonalý punčový tunel: Použijte kvalitní kakao pro intenzivnější čokoládovou chuť. Při pečení korpusu použijte formu s dírou uprostřed, aby se korpus rovnoměrně upekl. Pro extra punčovou chuť můžete do krému přidat trochu rumu. Pokud chcete, aby byl váš tunel ještě více šťavnatý, můžete korpus před naplněním krémem pokapat směsí rumu a vody.