Pudinkový dort s ovocem recept.
Ingredience na pudinkový dort s ovocem:
Mouka pšeničná hladká 250 gramů
Cukr krupice 200 gramů
Máslo 125 gramů
Vejce 4 kusy
Prášek do pečiva 1 balíček
Mléko 250 ml
Vanilkový pudinkový prášek 1 balíček
Ovoce (jahody, borůvky, maliny) 300 gramů
Šlehačka 200 ml
Recept na přípravu pudinkového dortu s ovocem:
Začneme přípravou těsta. V míse smícháme mouku a prášek do pečiva. V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny, postupně přidáváme vejce a nadále šleháme. Poté do směsi přidáme směs mouky s práškem do pečiva střídavě s mlékem a mícháme do hladka.
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 minut nebo dokud není dort pevný na dotek.
Mezitím si připravíme pudink. Vanilkový pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbytek mléka přivedeme k varu. Pudinkovou směs vlijeme do vařícího mléka a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Poté necháme pudink vychladnout.
Po upečení necháme dort úplně vychladnout. Vyšlehanou šlehačku smícháme s vychladlým pudinkem a rovnoměrně rozetřeme na vrch dortu. Na pudinkovou vrstvu poukládáme čerstvé ovoce.
Tipy na zdokonalení:
Přidejte do těsta lžíci rumu nebo vanilkového extraktu pro bohatší chuť.
Před podáváním můžete dort posypat moučkovým cukrem nebo kokosem.
Pro lehkou kyselost můžete mezi vrstvu pudinku a ovoce přidat vrstvu citronového curdu.
Dort necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout, aby se chutě spojily.
Tento recept je skvělý pro jakoukoliv příležitost a můžete experimentovat s různými druhy ovoce podle sezóny nebo vaší chuti.