Pudinkové řezy se zakysanou smetanou recept
K přípravě pudinkových řezů se zakysanou smetanou budeme potřebovat následující ingredience: mouka, cukr, vejce, mléko, vanilkový pudinkový prášek, zakysaná smetana, prášek do pečiva a máslo.
Nejprve si připravíme těsto. Ve velké míse smícháme mouku s práškem do pečiva. V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny, postupně přidáme vejce a důkladně promícháme. Přidáme směs mouky a mícháme, dokud se ingredience nespojí. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
Mezitím si připravíme pudink. V kastrůlku smícháme pudinkový prášek s mlékem a cukrem podle návodu na obalu. Pudink vaříme, dokud nezhoustne. Hotový pudink necháme mírně vychladnout a poté ho rovnoměrně rozetřeme na upečené a vychladlé těsto.
Na pudink rovnoměrně rozetřeme zakysanou smetanu. Celý koláč necháme v chladničce dobře vychladit, ideálně přes noc.
Před podáváním můžeme řezy posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit čerstvým ovocem.
Tip: Pro intenzivnější chuť můžete do zakysané smetany přidat vanilkový cukr nebo citronovou kůru. Zkuste také těsto obohatit o strouhané ořechy či kakao pro změnu chuti.