Pudinkové be-be řezy recept.
Ingredience:
Pudinkový prášek vanilkový
Mléko
Cukr krupice
Máslo
Mouka polohrubá
Prášek do pečiva
Vejce
BeBe sušenky
Tuk na vymazání plechu
Hrubá mouka na vysypání plechu
Recept:
Začneme přípravou pudinku podle návodu na obalu, ale použijeme o trochu méně mléka, aby byl pudink hustší. Necháme ho vychladnout. Mezitím si připravíme těsto. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme změklé máslo a nadále šleháme. Poté vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto by mělo být hladké a lehce se s ním pracuje.
Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou. Polovinu těsta nalijeme do formy, rovnoměrně rozetřeme a na těsto vyložíme BeBe sušenky. Na sušenky rovnoměrně rozetřeme vychladlý pudink a přikryjeme zbytkem těsta.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 minut. Po upečení necháme koláč trochu vychladnout v troubě s mírně otevřenými dveřmi, pak ho vyjmeme a necháme úplně vychladnout na mřížce.
Tipy:
Při přípravě pudinku můžete do něj přidat lžíci másla pro jemnější chuť.
Pokud máte rádi čokoládovou variantu, můžete použít čokoládový pudink místo vanilkového.
K dezertu se skvěle hodí šlehačka nebo ovocná poleva na závěr.