Pudinková bábovka s rumem recept


Pudinková bábovka s rumem recept.

Pudinková bábovka s rumem je jedním z oblíbených a chutných dezertů, který je ideální nejen na sváteční stoly, ale i jako sladký doplněk k odpolední kávě nebo čaji. Příprava je jednoduchá a výsledný koláč je vláčný a aromatický.

- Ingredience

- 200 g másla nebo margarínu
- 200 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 vejce
- 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 300 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 ml rumu
- 100 ml mléka
- moučkový cukr na posypání

- Recept

1. V míse důkladně vyšlehejte změklé máslo (nebo margarín) s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
2. Postupně přidávejte vejce a dobře promíchejte.
3. Do směsi přesijte mouku smíchanou s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Přilijte rum a mléko a vše důkladně promíchejte, dokud nebude těsto hladké.
4. Připravte si formu na bábovku, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.
5. Těsto nalijte do formy a urovnejte povrch.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–55 minut. Upečenost testujte špejlí nebo dřevěným špejlem – bábovka je hotová, pokud je špejle po vytažení suchá.
7. Hotovou bábovku nechte chvilku vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
8. Před podáváním pudinkovou bábovku s rumem posypte moučkovým cukrem.

- Tipy

- Pro bohatší chuť můžete do těsta přidat kandované ovoce nebo rozinky namočené v rumu.
- Pokud chcete bábovku trochu vlhčí, můžete ji po upečení a lehkém vychladnutí potřít rumem.
- Pro lehkou variaci můžete místo vanilkového pudinku použít čokoládový pudinkový prášek a získáte tak lahodnou čokoládovou bábovku s rumem.
- Pudinkový prášek dodá těstu nejen chuť, ale i zajímavou texturu, takže neváhejte experimentovat s různými příchutěmi.

Tento recept na pudinkovou bábovku s rumem je skvělým způsobem, jak připravit něco speciálního pro své blízké, ať už pro oslavu nebo jen tak pro radost. Užijte si pečení!