Pudinková bábovka recept.
Pro přípravu pudinkové bábovky budete potřebovat následující ingredience:
- 250 g másla nebo Hery
- 1 hrnek cukru
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
Postup přípravy:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.
2. Ve velké míse vyšlehejte změklé máslo nebo Heru s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, a to jedno po druhém, a neustále míchejte.
3. Do směsi přidejte vanilkový cukr a postupně za stálého míchání přisypávejte přes síto mouku smíchanou s práškem do pečiva.
4. V jiné misce rozmíchejte pudinkový prášek s mlékem a tento pudinkový krém následně vmíchejte do těsta.
5. Hotové těsto nalijte do připravené formy a dejte péct do předehřáté trouby. Pečte přibližně 50 minut, nebo dokud není bábovka upečená. Po upečení nechte bábovku chvilku vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy pro dokonalou pudinkovou bábovku:
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče.
- Před podáváním můžete bábovku pocukrovat moučkovým cukrem nebo polita čokoládovou polevou.
- Pokud máte rádi oříšky, přidejte do těsta hrst nasekaných ořechů pro příjemnou křupavou texturu.
- Ujistěte se, že jsou všechny ingredience v pokojové teplotě, než začnete s přípravou těsta. To pomáhá k dosažení hladšího a rovnoměrnějšího těsta.
- Neotvírejte troubu během prvních 20 minut pečení, aby těsto správně vyrostlo.