Pudinková bábovka recept.
Ingredience:
- 1 balíček vanilkového pudinku (prášek)
- 250 g másla nebo margarínu
- 200 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 vejce
- 500 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 250 ml mléka
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo nebo margarín vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
2. Postupně přidávejte vejce, přičemž každé dobře zamíchejte do směsi.
3. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Tuto suchou směs střídavě s mlékem přidávejte do těsta.
4. Vzniklou hladkou těstovou směs vlijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 60 minut. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Před přidáním mouky do těsta si můžete odložit lžíci mouky a touto moukou následně obalit kousky čokolády nebo ovoce, které chcete do bábovky přidat. Tím zabráníte tomu, aby se vám tyto přísady usadily na dně formy.
- Povrch bábovky můžete po upečení a vychladnutí ozdobit polevou nebo posypat moučkovým cukrem. K přípravě polevy můžete použít čokoládu nebo citronovou šťávu smíchanou s moučkovým cukrem.
- Pro zajímavější chuť můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo citronovou kůru.