Pstruh na rajčatech recept


Pstruh na rajčatech recept.

Ingredience:
- 4 pstruzi (vyčištění)
- 4 zralá rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvé bylinky (např. petržel nebo bazalka) na ozdobu

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Rajčata umyjte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
3. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli s česnekem. Restujte, dokud cibule nezezlátne.
4. Přidejte nakrájená rajčata do pánve a vařte na středním ohni asi 5 minut, dokud se rajčata trochu nerozpadnou.
5. Pstruhy zvenku i zevnitř osolte a opepřete.
6. Do pekáčku rozprostřete směs rajčat, cibule a česneku. Na směs položte pstruhy.
7. Přelijte ryby bílým vínem a pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud ryby nejsou pečené a snadno se dají rozdělit vidličkou.
8. Hotové pstruhy vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout.

Tipy:
- Můžete přidat do pekáčku i několik oliv nebo kapary pro výraznější chuť.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do směsi rajčat trochu chilli papričky.
- Pro zvýraznění chuti můžete před podáváním pokapat ryby šťávou z čerstvého citronu.
- Pstruha na rajčatech podávejte s čerstvě uvařenou zeleninou nebo s lehkým salátem pro vyvážené jídlo.
- Vyzkoušejte pstruhy marinovat před pečením na pár hodin v olivovém oleji s bylinkami a citronovou šťávou pro ještě intenzivnější chuť.