Pstruh na grilu recept.
Ingredience:
- 4 celé pstruhy, vyčištěné
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 4 stroužky česneku, nakrájené
- 1 citron, nakrájený na plátky
- Hrst čerstvých bylinek (např. petržel, tymián, rozmarýn), nasekaná
Recept:
1. Připravte gril na střední až vysokou teplotu.
2. Pstruhy zevnitř i zvenku opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.
3. Vnější strany ryb potřete olivovým olejem. Ryby osolte a opepřete jak zvenku, tak i zevnitř.
4. Uvnitř každého pstruha umístěte česnek, plátky citronu a nasekané bylinky.
5. Pstruhy položte na gril a grilujte přibližně 7 minut z každé strany, nebo dokud ryba není po celé délce dobře propečená a snadno se odděluje od kosti.
6. Před podáváním nechte ryby chvíli odpočinout.
Tipy:
- Aby se předešlo přichycení ryb k grilu, ujistěte se, že je gril dobře rozpálený a čistý. Před grilováním můžete rošt lehce potřít olejem.
- Místo grilování na otevřeném ohni můžete pstruhy grilovat i na grilovací pánvi, pokud počasí nebo zařízení nedovoluje venkovní grilování.
- Experimentujte s bylinkami a kořením dle vašeho gusta. Ryby jsou velmi flexibilní co do chuti a skvěle se kombinují s různými chutěmi.
- Pro intenzivnější chuť můžete pstruhy nechat marinovat v olivovém oleji, citronové šťávě, česneku a bylinkách v chladničce alespoň 30 minut před grilováním.
- Podávejte s čerstvými letními saláty nebo grilovanou zeleninou pro lehký a zdravý letní pokrm.