Pruhované smetanové řezy recept


Pruhované smetanové řezy recept.

Ingredience na pruhované smetanové řezy zahrnují máslo, mouku, cukr, vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva, zakysanou smetanu a kakao.

Pro těsto smíchejte 200 g másla s 200 g cukru do pěny. Postupně přidávejte 4 vejce, pak 500 g mouky smíchané s 1 balíčkem prášku do pečiva. Polovinu těsta rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Do zbylého těsta přimíchejte 3 lžíce kakaa a rozetřete na světlé těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 20 minut.

Pro krém ušlehejte 500 ml zakysané smetany s 100 g cukru a 2 balíčky vanilkového cukru. Krém rozetřete na vychladlý korpus.

Tipy:
- Přidáním několika lžic rumu do krému získáte zajímavější chuť.
- Před podáváním nechte řezy alespoň hodinu chladit v lednici, aby se krém stihl pořádně vychladit a ztuhnout.
- Pro extra dekoraci a chuť můžete přidat na vrch čerstvé ovoce nebo posypat čokoládovými hoblinkami.