Prsíčka po toskánsku recept


Prsíčka po toskánsku recept.

Prsíčka po toskánsku jsou lahodným jídlem, které kombinuje kuřecí prsa s bohatou omáčkou inspirovanou italskou kuchyní. Tento recept zahrnuje slaninu, česnek, sušená rajčata, špenát a smetanu pro vaření, což vytváří syté a aromatické jídlo. Nezapomeňte, že při přípravě tohoto receptu je důležitá kvalita surovin, které použijete, protože to ovlivní celkovou chuť pokrmu.

Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g slaniny nakrájené na kostičky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 hrnek sušených rajčat v oleji, nakrájených
- 1 hrnek smetany pro vaření
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
- 1/2 lžičky červené papriky vločky (nepovinné)

Recept:
1. Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Na velké pánvi na středně vysokém ohni rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa z obou stran opečte dozlatova, asi 3-4 minuty na každou stranu. Kuřecí prsa vyjměte z pánve a odložte.
2. Na téže pánvi přidejte slaninu a restujte, dokud není křupavá. Přidejte nasekaný česnek a sušená rajčata, restujte další 1-2 minuty.
3. Přilijte smetanu pro vaření a přiveďte k varu. Přidejte špenát a nechte mírně zvadnout. Přimíchejte strouhaný parmazán a červené papriky vločky, pokud používáte. Promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka se trochu nezahustí.
4. Kuřecí prsa vraťte do pánve, pokryjte omáčkou a vařte dalších 5-7 minut, dokud kuře není úplně hotové.
5. Podávejte ihned, nejlépe s vařenými těstovinami nebo pečivem, aby se dalo ponořit do omáčky.

Tipy:
- Pokud máte rádi více zeleniny, můžete přidat i nakrájenou papriku nebo čerstvé houby.
- Pro lehkou variantu můžete použít místo smetany pro vaření polotučné mléko smíchané s lžící kukuřičného škrobu pro zahuštění.
- Pokud chcete, aby bylo jídlo pikantnější, můžete přidat více červené papriky vločky.
- Tento recept je vynikající i jako předkrm, pokud použijete menší kousky kuřecího masa.

Doufám, že si přípravu i samotné jídlo užijete!