Provensálské vločkové koule recept.
Provensálské vločkové koule jsou skvělou volbou pro lehkou a chutnou večeři nebo jako půvabná příloha. Tento recept kombinuje jednoduchost s mediteránním kouzlem.
Ingredience:
- 2 šálky ovesných vloček
- 1 šálek mléka
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
- 1/2 šálku strouhaného parmazánu
- Sůl a pepř podle chuti
- Oliva na smažení
Recept:
1. V míse smíchejte ovesné vločky s mlékem a nechte je asi 10 minut nabobtnat.
2. Přidejte vejce, prolisovaný stroužek česneku, bazalku, tymián, oregano a parmazán. Osolte a opepřete podle chuti. Vše důkladně promíchejte.
3. Z hmoty tvarujte malé koule. Pokud je směs příliš lepivá, můžete si navlhčit ruce vodou, aby se vám koule lépe formovaly.
4. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a koule na něm z každé strany opékejte dozlatova. To obvykle trvá 3-5 minut na každou stranu.
5. Hotové koule můžete podávat teplé nebo vychladlé.
Tipy:
- Pro veganskou variantu nahraďte mléko rostlinným mlékem a vejce lžící lněného semínka namočeného ve 3 lžících vody.
- K obohacení chuti můžete do směsi přidat i sušená rajčata nebo olivy.
- Tyto koule jsou vynikající se zeleninovým salátem nebo jako součást studeného bufetu.
- Pokud preferujete pikantnější variantu, přidejte do směsi trochu červené papriky nebo chilli.
Experimentujte s různými bylinkami a přísadami, abyste našli svou oblíbenou kombinaci chutí. Provensálské vločkové koule jsou nejen chutné, ale i výživné, a určitě potěší každého, kdo si potrpí na zdravé a pestré jídlo.