Prosedlá buchta recept


Prosedlá buchta recept.

Ingredience pro Prosedlou buchtu:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- kakao na posypání

Recept:
1. Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte suché ingredience, tedy mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
3. Ve druhé míse smíchejte mokré ingredience: vejce, mléko a olej.
4. Postupně přilévejte mokrou směs do suché a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Připravte si formu na pečení, kterou vymažete olejem a vysypte moukou.
6. Těsto nalijte do formy a povrch posypte kakaem.
7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30-40 minut. Hotovost buchty ověřte špejlí nebo dřevěným špejlem. Pokud je po vytažení čistá, buchta je hotová.
8. Nechte buchtu vychladnout před podáváním.

Tipy:
- Abyste dosáhli zajímavého efektu v buchtě, můžete kakao vmíchat do části těsta a toto tmavší těsto pak vmíchat do světlého. Vytvoříte tak mramorový efekt.
- Pro extra vlhkost buchty můžete do těsta přidat nakrájená jablka nebo hrušky.
- Pokud chcete, aby buchta byla extra nadýchaná, vejcích oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte do tuha. Nakonec je opatrně vmíchejte do těsta.
- Pokud máte rádi koření, můžete do těsta přidat trochu skořice nebo kardamomu pro jedinečnou chuť.