Přírodní řízek se zeleninou recept


Přírodní řízek se zeleninou recept.

Ingredience:

- 4 vepřové řízky
- Sůl a pepř dle chuti
- Hladká mouka na obalení
- 2 vejce
- Strouhanka na obalení
- Olej na smažení
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 brokolice
- 2 mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- Česnek (1 stroužek)
- Sůl a pepř dle chuti

Recept:

1. Řízky naklepejte, osolte a opepřete z obou stran.
2. Každý řízek nejprve obalte v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
3. Ve velké pánvi rozehřejte dostatek oleje a řízky na něm smažte z obou stran dozlatova a chrumkava.
4. Mezitím si připravte zeleninu. Papriky očistěte a nakrájejte na proužky, brokolici rozdělte na růžičky, mrkve oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
5. Na druhé pánvi nebo ve woku rozehřejte olivový olej a na něm začněte restovat nejprve mrkve a brokolici, po několika minutách přidejte papriku. Vše restujte do mírně křupava.
6. Ke konci přidávání zeleniny přidejte nadrcený česnek, osolte a opepřete dle chuti. Restujte ještě minutu pro propojení chutí.
7. Podávejte řízek se zeleninovým salátem.

Tipy:

- Pro křupavější kůrčičku můžete do strouhanky přidat trochu parmazánu nebo jiného tvrdého sýra.
- Zeleninu můžete obměňovat dle sezony nebo vašich preferencí. Skvěle se hodí i cuketa, lilek či fazolové lusky.
- Pro lehčí verzi můžete řízky místo smažení upéct v troubě na pečicím papíru při 200 stupních cca 20 minut, dokud nejsou zlatavé.