Přírodní maso s cuketou recept


Přírodní maso s cuketou recept.

Ingredience pro přípravu přírodního masa s cuketou zahrnují vepřové nebo kuřecí maso, cuketu, cibuli, česnek, smetanu, olej, sůl a pepř.

Recept na přípravu je následující. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Poté maso vyjmeme a na stejné pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidáme nakrájenou cuketu a restujeme, dokud nezačne měknout. Vraťte maso zpět na pánev, přilijte smetanu a promíchejte. Dusíme na mírném ohni, dokud maso není měkké a omáčka se trochu nezredukuje.

Tipy pro dokonalé přírodní maso s cuketou: Použijte kvalitní maso, které je šťavnaté a měkké. Nebojte se experimentovat s kořením – kromě soli a pepře můžete přidat například majoránku nebo tymián, které skvěle doplní chuť cukety a masa. Pro lehčí verzi můžete smetanu nahradit smetanou s nižším obsahem tuku nebo dokonce jogurtem. Nezapomeňte, že cuketu není nutné dlouho vařit, stačí, když zůstane mírně křupavá. Tím se zachová její příjemná textura i vitamíny.