<priority>0.8</priority> recept


<priority>0.8</priority> recept.

Chcete-li připravit klasický český guláš, budete potřebovat následující ingredience: hovězí maso, cibule, česnek, sladká paprika, majoránka, kmín, sůl, pepř a hovězí vývar. Dále můžete použít rajčatový protlak a chilli pro pikantnější variantu.

Recept na český guláš začíná osmahnutím nakrájené cibule na oleji dozlatova. Poté přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a osmažte, dokud není maso ze všech stran opečené. Přisypete sladkou papriku a krátce osmahněte, aby se uvolnily její aroma. Poté za stálého míchání přidejte trochu vody nebo vývaru, aby se paprika nespálila. Následuje přidání česneku, kmínu, majoránky a soli s pepřem. Celé to zalijte dostatečným množstvím hovězího vývaru a vařte na mírném ohni, dokud není maso měkké, což obvykle trvá několik hodin. Během vaření pravidelně kontrolujte a případně dolévejte vývar. Nakonec můžete pro zahuštění omáčky použít trochu hladké mouky rozmíchané ve vodě.

Tipy pro dokonalý guláš: Hlavním klíčem k úspěchu je pomalé vaření, které zaručí, že maso bude krásně měkké a šťavnaté. Nebojte se experimentovat s kořením, ale pamatujte, že dominantní by měla být chut' papriky. Guláš je vždy lepší druhý den, kdy se chutě krásně prolnou. Podávejte s knedlíkem nebo chlebem.