Prezidentská bábovka bezlepková recept.
Prezidentská bábovka bezlepková je lahodný dezert, který si můžete vychutnat i v případě, že se vyhýbáte lepku. Díky svému bohatému a vláčnému těstu si získala přízeň mnoha gurmánů. Níže naleznete postup, jak si ji připravit.
- Ingredience
- 250g másla
- 250g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 5 vajec
- 250g bezlepkové mouky
- 1 prášek do pečiva (bezlepkový)
- 100ml mléka
- Kůra z 1 citronu
- Tuk a bezlepková mouka na vymazání a vysypání formy
- Recept
1. Měkké máslo utřete s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny.
2. Postupně přidávejte vejce, dobře po každém promíchejte.
3. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru.
4. Smíchejte bezlepkovou mouku s práškem do pečiva a postupně ji začleňujte do těsta společně s mlékem. Těsto by mělo být hladké a dobře promíchané.
5. Formu na bábovku důkladně vymažte tukem a vysypte bezlepkovou moukou.
6. Těsto rovnoměrně rozetřete do formy.
7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Přesnost doby pečení ověřte špejlí.
8. Po upečení nechte bábovku chvíli odpočinout, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
- Tipy
- Pro ještě lepší chuť můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo pár kapek rumového aroma.
- Bábovku můžete po upečení ozdobit polevou, posypat moučkovým cukrem nebo ji nechat jen tak, podle vlastní chuti.
- Pokud máte rádi ovoce, můžete do těsta přidat kousky čerstvého nebo sušeného ovoce.
- Důležitá je kontrola pečení špejlí, jelikož každá trouba peče trochu jinak a doba pečení se může mírně lišit.
Dopřejte si tento skvělý bezlepkový dezert u šálku kávy nebo čaje. Prezidentská bábovka bezlepková je perfektní volbou pro slavnostní příležitosti nebo prostě jen jako odpolední mlsání.