Převalované koláče recept.
Ingredience potřebné pro přípravu převalovaných koláčů zahrnují mouku, droždí, mléko, cukr, máslo, vejce, sůl a různé druhy náplní podle vaší chuti, jako jsou marmeláda, tvaroh, ořechy nebo mak.
Nejprve si připravte kvásek z droždí, trochy cukru a teplého mléka. Nechte ho asi 10 minut vzejít. Mezitím si do větší mísy prosejte mouku, přidejte sůl, zbytek cukru a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, do kterého vlijte vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo a vejce. Těsto důkladně vypracujte, dokud není hladké a nelepí se. Pokryjte ho a nechte na teplém místě kynout asi hodinu.
Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky a každý z nich vyválejte na tenký plát. Na plát rozetřete vybranou náplň, těsto zrolujte a formujte koláče. Koláče položte na plech vyložený pečicím papírem.
Než koláče vložíte do trouby, nechte je ještě asi 15 minut na plechu odpočinout. Potom je potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia přibližně 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
Tipy pro dokonalé převalované koláče:
1. Při přípravě těsta ujistěte se, že všechny ingredience jsou pokojové teploty, abyste podpořili kynutí.
2. Různé náplně mohou změnit dobu pečení, sledujte koláče během pečení, aby nedošlo k připečení.
3. Pro ještě bohatší chuť můžete do náplní přidat vanilkový extrakt nebo citronovou kůru.
4. Po upečení nechte koláče chvíli odpočinout na plechu, než je přendáte na mřížku, aby se dokonale propekly i zespodu.
Takto připravené koláče jsou vynikající k snídani nebo jako svačina k odpolední kávě.