Prášková bábovka recept.
Ingredience:
- 250 g másla
- 250 g cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 celá vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 4 lžíce mléka
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vymažte formu na bábovku máslem a vysypte ji moukou.
2. V míse smíchejte máslo s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce a dobře promíchejte.
3. Do směsi prosijte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte mléko a vše důkladně promíchejte, dokud nebude těsto hladké.
4. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut nebo dokud není bábovka upečená. To ověříte tak, že do ní zapíchnete špejli a vyjde čistá.
5. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pokud máte rádi citronovou příchuť, přidejte do těsta kůru z jednoho citronu nebo lžíci citronové šťávy.
- Pro bohatší chuť můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo vanilkového extraktu.
- Bábovku můžete po upečení pocukrovat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou.
- Pokud chcete, aby byla bábovka vláčnější, můžete přidat do těsta menší množství nastrouhaných jablíček nebo hrušek.
- Aby se bábovka nepřipálila, sledujte ji během pečení a v případě potřeby troubu zakryjte alobalem.