Povidlové koláčky s tvrdým tvarohem recept


Povidlové koláčky s tvrdým tvarohem recept.

Na povidlové koláčky s tvrdým tvarohem budete potřebovat následující ingredience:

Pro těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 50 g cukru
- 1 vejce
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli

Na náplň:
- 200 g tvrdého tvarohu
- 100 g povidel (švestkové nebo jiné dle chuti)
- 1 vejce
- 50 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru

Postup přípravy:
1. Začněte přípravou těsta. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Přidejte na kousky nakrájené měkké máslo, cukr, vejce a špetku soli. Vypracujte hladké těsto, které poté zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout v lednici alespoň hodinu.
2. Mezitím si připravte náplň. Tvrdý tvaroh rozdrobte do mísy, přidejte cukr, vanilkový cukr a vejce. Vše dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs.
3. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
4. Těsto rozválejte na pomoučeném vále na placku tloušťky asi 3 mm. Vykrájejte kruhy nebo jiné tvary, které preferujete.
5. Na každý kousek těsta dejte lžičku tvarohové směsi a trochu povidel. Okraje těsta přehněte, abyste vytvořili koláčky. Můžete také těsto přeložit a vytvořit poloměsíce.
6. Koláčky přeneste na pečicí papírem vyložený plech.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud koláčky nejsou zlatavé.
8. Hotové koláčky nechte před podáváním chvíli vychladnout.

Tipy pro dokonalé koláčky:
- Pokud máte rádi křehčí těsto, můžete do něj přidat lžíci studené vody.
- Tvarohovou náplň můžete ochutit citronovou kůrou nebo kapkou rumu pro intenzivnější chuť.
- Před pečením můžete koláčky potřít rozšlehaným vejcem, aby měly krásný lesk.
- Pokud máte rádi sladší, můžete hotové koláčky ještě posypat moučkovým cukrem.

Tyto povidlové koláčky s tvrdým tvarohem jsou skvělou volbou pro svačinu k odpolední kávě nebo čaji a jistě si na nich pochutná celá rodina.