Pošírovaná pečeně se zeleninou recept.
Ingredience potřebné na pošírovanou pečeni se zeleninou zahrnují pečeni, která může být například hovězí nebo vepřová, dále mrkev, cibule, celer, brambory a bylinky jako je tymián a bobkový list. Můžete přidat i další zeleninu dle chuti.
Recept na přípravu pošírované pečeně začíná omytím a očištěním zeleniny. Zeleninu nakrájíte na kousky a dáte do velkého hrnce. Přidáte pečeni, kterou jste předtím osolili a opepřili. Vše zalijete vodou nebo vývarem tak, aby byla pečeně ponořená. Přidáte bylinky a celé to přivedete k varu. Poté snížíte teplotu a necháte pomalu dusit pod pokličkou asi 2 až 3 hodiny, dokud není maso měkké.
Tipy k receptu:
1. Pečeně můžete před pošírováním krátce opečít na pánvi z každé strany, aby se uzavřely póry a maso si udrželo šťávu.
2. Doba vaření se může lišit v závislosti na velikosti a typu masa; pravidelně kontrolujte měkkost.
3. Pošírovaná pečeně může být podávána s omáčkou, kterou získáte sceděním a zredukovaním vývaru z hrnce.
4. Nezapomeňte na dostatečné osolení a okořenění vývaru, aby měla pečeně dostatečně výraznou chuť.