Pošírovaná pečeně se zeleninou recept


Pošírovaná pečeně se zeleninou recept.

Ingredience potřebné na pošírovanou pečeni se zeleninou zahrnují pečeni, která může být například hovězí nebo vepřová, dále mrkev, cibule, celer, brambory a bylinky jako je tymián a bobkový list. Můžete přidat i další zeleninu dle chuti.

Recept na přípravu pošírované pečeně začíná omytím a očištěním zeleniny. Zeleninu nakrájíte na kousky a dáte do velkého hrnce. Přidáte pečeni, kterou jste předtím osolili a opepřili. Vše zalijete vodou nebo vývarem tak, aby byla pečeně ponořená. Přidáte bylinky a celé to přivedete k varu. Poté snížíte teplotu a necháte pomalu dusit pod pokličkou asi 2 až 3 hodiny, dokud není maso měkké.

Tipy k receptu:
1. Pečeně můžete před pošírováním krátce opečít na pánvi z každé strany, aby se uzavřely póry a maso si udrželo šťávu.
2. Doba vaření se může lišit v závislosti na velikosti a typu masa; pravidelně kontrolujte měkkost.
3. Pošírovaná pečeně může být podávána s omáčkou, kterou získáte sceděním a zredukovaním vývaru z hrnce.
4. Nezapomeňte na dostatečné osolení a okořenění vývaru, aby měla pečeně dostatečně výraznou chuť.