Porubská drůbeží polévka recept.
Porubská drůbeží polévka je tradiční český pokrm, který je známý svou jednoduchostí a chutností. Tato polévka je ideální na zahřátí během chladných dnů.
Ingredience:
1 kg drůbežího masa (nejlépe kuřecích nohou nebo křídel)
2 litry vody
2 mrkve
1 petržel
1 malý celer
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl dle chuti
pepř dle chuti
majoránka dle chuti
kopr dle chuti
nudle nebo jiná těstovina pro zahuštění
Recept:
Vodu nalijte do velkého hrnce a přiveďte k varu. Mezitím si očistěte veškerou zeleninu. Mrkve, petržel a celer nakrájejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte na čtvrtky a česnek nasekejte nadrobno. Drůbeží maso opláchněte pod tekoucí vodou a přidejte do vody. Jakmile voda znovu začne vařit, snižte teplotu a nechte vařit asi 20 minut. Pak přidejte připravenou zeleninu a vařte dalších 20 minut. Po této době z polévky vyjměte maso.
Masu nechejte chvilku vychladnout, poté ho zbavte kostí a nakrájejte na menší kousky. Maso vraťte zpět do polévky. Nyní přidejte sůl, pepř, majoránku a kopr dle chuti a vařte ještě asi 5 minut. Nakonec přidejte nudle nebo jinou těstovinu a vařte do změknutí.
Tipy:
Polévku můžete podávat s čerstvým chlebem nebo bagetou. Pro ještě bohatší chuť můžete do polévky přidat lžíci smetany nebo trochu citronové šťávy pro osvěžení. Tato polévka je také skvělá pro využití zbytků drůbeže od oběda. Pokud preferujete hustší verzi polévky, můžete do ní na závěr přidat rozšlehané vejce smíchané s trochou vody.