Portobello s uzeným sýrem recept


Portobello s uzeným sýrem recept.

Ingredience:
- 4 velké houby portobello
- 100 g uzeného sýra (podle chuti, například gouda nebo cheddar)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvé bylinky na ozdobu (například tymián nebo petržel)

Recept:
1. Houby portobello pečlivě očistěte. Můžete použít vlhký papírový ubrousek nebo kartáček na houby. Odstraněte stonky houb, které můžete nakrájet a použít k náplni nebo k jinému jídlu.
2. Předehřejte troubu na 200°C.
3. V malé misce smíchejte olivový olej s prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem.
4. Houby portobello potřete z obou stran ochuceným olejem a položte je na plech pokrytý pečicím papírem řízkovou stranou dolů.
5. Pečte v předehřáté troubě asi 10 minut.
6. Mezitím nastrouhejte uzený sýr.
7. Po 10 minutách pečení vyjměte houby z trouby, otočte je a rozdělte na ně nastrouhaný uzený sýr.
8. Vraťte houby s sýrem do trouby a pečte dalších 5-10 minut, dokud sýr není rozpuštěný a lehce zlatavý.
9. Podávejte ihned, ozdobené čerstvými bylinkami.

Tipy:
- Pro extra křupavou kůrku můžete přidat na sýr trochu strouhanky smíchané s trochou rozpuštěného másla, než houby dáte zapéct.
- K tomuto jídlu skvěle pasuje svěží zeleninový salát nebo lehký bramborový salát.
- Pokud máte rádi pálivější chutě, přidejte do marinády trochu čerstvého nebo sušeného chilli.