Pórková polévka s mrkví recept.
Na pórkovou polévku s mrkví budete potřebovat následující ingredience: pórek, mrkev, cibule, brambory, máslo nebo olej, zeleninový vývar, smetana pro zjemnění, sůl a pepř.
Postup přípravy je následující: Nejdříve si připravte zeleninu. Pórek, mrkev, cibuli a brambory očistěte a nakrájejte na menší kousky. V hrnci rozehřejte trochu másla nebo oleje a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté přidejte pórek a mrkev a míchejte několik minut, dokud zelenina nezměkne. Přidejte nakrájené brambory a vše zalijte zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Polévku vařte na mírném ohni, dokud nejsou brambory měkké.
Po uvaření zeleniny polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti a přidejte smetanu pro zjemnění. Polévku můžete podávat s čerstvým chlebem nebo topinkami.
Tipy pro lepší chuť:
1. Přidejte do polévky trochu muškátového oříšku pro jemnou a unikátní chuť.
2. Pro křupavý doplněk na povrch můžete přidat opražené krutony.
3. Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte k polévce na začátku vaření trochu chilli papričky.