Pomazánka z uzené makrely recept.
Pomazánka z uzené makrely je skvělá volba pro rychlou a chutnou svačinu či předkrm. Její příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.
Ingredience
200 g uzené makrely
100 g tvarohu
1 lžíce majonézy
1 malá cibule
čerstvá petrželka
sůl a čerstvě mletý černý pepř
kapka citronové šťávy
Recept
Nejprve očistěte makrelu. Odstraňte kůži a pečlivě vyberte všechny kosti. Maso rozdrobte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Petrželku umyjte a nasekejte. Ve vhodné misce smíchejte rozdrobenou makrelu, tvaroh a majonézu. Přidejte nasekanou cibuli a petrželku. Osolte, opepřete a přidejte kapku citronové šťávy pro zvýraznění chuti. Vše důkladně promíchejte.
Tipy
Pomazánku podávejte chlazenou. Je výborná na čerstvém pečivu nebo jako dip k zeleninovým tyčinkám.
Pro lehčí variantu můžete majonézu částečně nebo úplně nahradit bílým jogurtem.
Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do pomazánky trochu mletého chilli nebo kapku tabasca.
Před podáváním nechte pomazánku v lednici alespoň hodinu odpočinout, aby se chutě krásně spojily.
Dekorujte několika lístky petrželky nebo kousky červené papriky pro zvýšení vizuální atraktivity při podávání.