Pomazánka z tresčích jater recept.
Ingredience na pomazánku z tresčích jater:
- 1 konzerva tresčích jater (přibližně 115 g)
- 1 malá cibule, jemně nakrájená
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kysané smetany
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Několik kapek citronové šťávy
- Čerstvá petrželka, nasekaná pro ozdobu
Recept:
1. Nejprve otevřete konzervu s tresčími játry a nechte je okapat. Játra poté vložte do mísy a rozmačkejte vidličkou na jemnou hmotu.
2. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek k játrům. Dobře promíchejte.
3. Do směsi vmíchejte majonézu a kysanou smetanu. Míchejte, dokud nezískáte hladkou a rovnoměrně promíchanou pomazánku.
4. Dochutíte solí, čerstvě mletým černým pepřem a několika kapek citronové šťávy. Opět dobře promíchejte.
5. Pomazánku přeneste do servírovací mísy a ozdobte nasekanou petrželkou. Pro nejlepší chuť nechte pomazánku před podáváním alespoň hodinu v chladničce odležet.
Tipy:
- Pro pikantnější variantu můžete přidat do pomazánky trochu jemně nasekaných kapers nebo několik kapek worcesterské omáčky.
- Pokud preferujete hladší texturu pomazánky, můžete směs rozmixovat ponorným mixérem.
- Tato pomazánka je vynikající na čerstvém pečivu, toastech nebo jako dip k zelenině.
- Pro zdravější variantu můžete majonézu a kysanou smetanu částečně nebo úplně nahradit bílým jogurtem nebo tvarohem.
- Pomazánka se skvěle hodí jako náplň do obložených baget nebo jako jedna z vrstev ve vícevrstvých sendvičích.
Tato pomazánka z tresčích jater je jednoduchá na přípravu a díky své výrazné chuti je skvělým doplňkem k různým příležitostem, ať už jako součást snídaňového menu nebo jako originální občerstvení pro návštěvy.