Pomazánka z medvědího česneku recept


Pomazánka z medvědího česneku recept.

Ingredience:
- Medvědí česnek 100 g
- Máslo nebo tvaroh 150 g
- Sůl podle chuti
- Citronová šťáva z 1/2 citronu
- Pepř podle chuti

Recept:
Nejdříve očisti medvědí česnek a důkladně ho omyj pod tekoucí vodou. Nech ho okapat a následně ho co nejjemněji nasekej. Vezmi máslo nebo tvaroh, který by měl být měkký a na pokojové teplotě, a smíchej ho v misce s nasekaným medvědím česnekem. Přidej sůl, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a pepř dle chuti. Vše důkladně promíchej do hladké konzistence. Pokud je směs příliš hustá, můžeš přidat trochu olivového oleje nebo další citronovou šťávu pro zředění.

Tipy:
- Pokud máš rád intenzivnější chuť česneku, můžeš přidat i několik syrových stroužků běžného česneku.
- Pomazánka chutná výborně na čerstvém pečivu, jako je bageta nebo celozrnný chléb.
- Skvěle se hodí i jako dip k zeleninovým tyčinkám.
- Pomazánka je nejlepší, když si odleží v lednici alespoň pár hodin, čímž se prohloubí její chuť.
- Uchovávej ji v lednici v uzavřené nádobě, nejlépe spotřebuj během několika dní.