Pomazánka - z krůtího masa recept


Pomazánka - z krůtího masa recept.

Ingredience:

- 200 g uvařeného krůtího masa
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g jemného tvarohu
- 2 lžíce majonézy
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- lžíce olivového oleje
- čerstvá petrželka na ozdobu

Recept:

1. Krůtí maso nakrájejte na malé kousky nebo ho rozdrťte pomocí vidličky.
2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na velmi jemno. V pánvi na troše olivového oleje je zpěňte, dokud cibule nezezlátne. Nechte vychladnout.
3. V misce smíchejte uvařené krůtí maso, osmahnutou cibuli s česnekem, tvaroh a majonézu. Důkladně promíchejte.
4. Pomazánku ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle vaší chuti.
5. Před podáváním nechte pomazánku alespoň hodinu v chladničce odpočinout, aby se chutě slučovaly.
6. Před podáváním ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.

Tipy:

- Pro pikantnější variantu můžete přidat trochu chilli papričky nebo kapičku tabasca.
- Jestliže preferujete hladší konzistenci, můžete část masa rozmixovat spolu s tvarohem a majonézou.
- Pomazánka je výborná na křupavé toastové chleby, čerstvé bagety nebo jako dip k zelenině.
- Pro zdravější variantu můžete vyměnit majonézu za řecký jogurt.
- Nebojte se experimentovat s bylinkami, skvěle se hodí například pažitka, bazalka nebo tymián.