Pomazánka s česnekem a tymiánem recept


Pomazánka s česnekem a tymiánem recept.

Ingredience:
- 200 g měkkého kozího sýra nebo jiného měkkého sýra podle vlastního výběru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce čerstvého tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Recept:
1. V misce rozmělněte měkký sýr na menší kousky. Můžete použít vidličku nebo mixér, pokud preferujete hladší konzistenci pomazánky.
2. Česnek oloupejte a jemně nasekejte nebo využijte lis na česnek pro získání jemnější textury.
3. Čerstvý tymián omyjte a osušte. Listy následně oddělte od stonků a jemně nasekejte.
4. Do misky s rozmělněným sýrem přidejte nasekaný česnek, sekání tymiánu, olivový olej, sůl a černý pepř. Vše důkladně promíchejte dohromady, dokud se ingredience nespojí a pomazánka nezíská rovnoměrnou chuť a konzistenci.
5. V případě potřeby ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
6. Hotovou pomazánku přeneste do servírovací mísy a nechte chladit v lednici alespoň 30 minut před podáváním. To umožní chutím lépe se spojit.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť česneku můžete česnek nechat odležet v olivovém oleji několik hodin před přípravou pomazánky.
- Tato pomazánka je výborná podávaná na čerstvém pečivu, jako dip k zelenině nebo jako nátierka na grilované maso.
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do pomazánky trochu chilli papričky nebo kapku tabaska.
- Pro veganskou variantu použijte veganský sýr.
- Pomazánka se v lednici uchová dobře několik dní, takže ji můžete připravit i předem.