Polévka ze třených knedlíčků krupičných recept
Polévka ze třených knedlíčků krupičných je tradiční české jídlo, které je jednoduché na přípravu a velmi chutné. Tato polévka se obvykle podává jako lehký oběd nebo večeře.
Ingredience
1,5 l vody nebo vývaru
100 g krupice (nejlépe hrubé)
2 vejce
sůl podle chuti
petrželová nať nebo jiné bylinky pro ozdobu
Recept
Začneme tím, že přivedeme vodu nebo vývar k varu. Mezitím si připravíme krupičné knedlíčky. Ve velké misce smícháme krupici, vejce a trochu soli. Mícháme, dokud směs není hladká a dobře spojená. Jakmile máme vodu nebo vývar vařící, lžičkou tvoříme malé kuličky z krupičné směsi a opatrně je vkládáme do vroucí vody. Knedlíčky vaříme přibližně 5 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.
Polévku podáváme horkou, ozdobenou nasekanou petrželovou natí nebo jinými bylinkami.
Tipy
Pro bohatší chuť můžete použít místo vody masový nebo zeleninový vývar.
Pokud máte rádi bohatší polévky, můžete přidat do vývaru na drobno nakrájenou zeleninu, jako jsou mrkev, celer nebo petržel.
Knedlíčky můžete ochutit i rozdrceným česnekem nebo majoránkou, což dodá polévce zajímavý nádech.
Doporučuje se servírovat s kouskem chleba pro doplnění jídla.