Polévka ze pstruha recept


Polévka ze pstruha recept.

Ingredience pro polévku ze pstruha zahrnují filety z pstruha, cibuli, mrkev, celerovou nať, brambory, smetanu, máslo, sůl, pepř a vývar.

Recept začíná tím, že si připravíte zeleninu. Cibuli, mrkev a celerovou nať nakrájíte na malé kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte trochu másla a restujte na něm cibuli, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidejte mrkev a celer a restujte dalších pár minut.

Mezitím si pripravte pstruha. Filety omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. V hrnci rozehřejte trochu másla a pstruha na něm krátce opečte z obou stran. Opečeného pstruha vyjměte a odložte stranou.

Do hrnce, kde jste opékali rybu, přidejte připravenou zeleninu a zasypte ji kostičkami brambor. Zalijte vývarem tak, aby byla zelenina ponořená, a vařte, dokud nejsou brambory měkké.

Jakmile jsou brambory měkké, přidejte do polévky smetanu a dochuťte solí a pepřem. Vraťte pstruha do hrnce a nechte polévku ještě chvíli na mírném ohni, aby se všechny chutě dobře spojily.

Tipy pro dokonalou polévku ze pstruha:
1. Použijte čerstvého pstruha, jeho chuť bude v polévce nejvíce vyniknout.
2. Při vaření zeleniny a pstruha používejte nízký až střední oheň, aby se ingredience nespálily a polévka měla jemnou chuť.
3. Pokud máte rádi bylinky, můžete do polévky přidat trochu čerstvého kopru nebo petrželky. Toto dodá polévce svěží a aromatický nádech.
4. Polévku můžete podávat s kouskem chleba nebo topinkami, které skvěle doplní její chuť.