Polévka z ovesných vloček recept
Polévka z ovesných vloček je jednoduché a zdravé jídlo, které si můžete připravit během několika minut. Je ideální pro studené zimní dny nebo když potřebujete rychlý a vydatný oběd. Tady je kompletní návod, jak si tuto polévku připravit.
Ingredience
Na přípravu polévky z ovesných vloček budete potřebovat následující suroviny
- 100 g jemných ovesných vloček
- 1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 2 brambory
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- petrželka nebo pažitka pro ozdobu
Recept
1. Nejdříve si připravte zeleninu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte cibuli s česnekem. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne být průhledná.
3. Přidejte mrkev a brambory, promíchejte a chvíli restujte.
4. Poté do hrnce přidejte ovesné vločky, promíchejte a za stálého míchání chvíli opečte.
5. Zalijte zeleninovým nebo kuřecím vývarem, osolte, opepřete a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud nejsou brambory a mrkev měkké.
6. Polévku můžete podávat buď hladkou nebo s kousky zeleniny. Pokud preferujete hladkou polévku, použijte tyčový mixér a polévku rozmixujte do hladka.
7. Nakonec polévku dochuťte podle chuti solí a pepřem a přidejte nasekanou petrželku nebo pažitku.
Tipy
- Můžete do polévky přidat i další zeleninu, jako je celer nebo pastinák, pro ještě bohatší chuť.
- Pro kremovější konzistenci můžete do polévky přidat trochu smetany nebo zakysané smetany.
- Tato polévka se velmi dobře hodí k pečivu, můžete k ní podávat například čerstvý chléb nebo topinky.
- Pokud chcete polévku ještě více zasycující, můžete přidat kuřecí nebo krůtí maso nakrájené na malé kousky.
Doufám, že vám tato receptura pomůže a polévka z ovesných vloček se stane oblíbenou součástí vašeho jídelníčku.