Polévka z kuřecích skeletů recept


Polévka z kuřecích skeletů recept.

Ingredience:
- kuřecí skelety (zhruba 2-3 kusy)
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 menší celer
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- 3 litry vody
- bobkový list
- pár zrníček celého pepře

Recept:
1. Kuřecí skelety důkladně umyjte pod tekoucí vodou a vložte do velkého hrnce.
2. Přidejte oloupanou a na kusy nakrájenou mrkev, petržel, celer a cibuli.
3. Česnek oloupejte a přidejte do hrnce celé stroužky.
4. Hrniec naplňte vodou tak, aby byly všechny ingredience ponořené.
5. Přidejte bobkový list a celý pepř.
6. Polévku přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 3 hodiny. Občas odstraňte pěnu, která se vytváří na povrchu.
7. Po uvaření polévku sceďte přes jemné síto a odstraňte všechny pevné části.
8. Chuť polévky upravte solí a pepřem dle chuti.

Tipy:
- Polévka z kuřecích skeletů může sloužit jako výborný základ pro další pokrmy, například pro přípravu omáček nebo různých druhů polévek.
- Pokud chcete polévku ještě více obohatit, můžete při vaření přidat například listy meduňky nebo tymián, které polévce dodají zajímavou chuť.
- Uvařenou polévku můžete skladovat v lednici několik dní nebo ji zamrazit a použít později.