Polévka z husích drůbků recept.
Ingredience pro polévku z husích drůbků zahrnují husí játra, srdce, žaludek, cibuli, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř, bobkový list, celý nové koření a hovězí nebo kuřecí vývar.
Recept na přípravu této polévky je následující: Nejprve je potřeba dobře očistit husí drůbky. Játra, srdce a žaludky opláchněte a pokud je potřeba, zbavte přebytečného tuku a blán. Následně drůbky nakrájejte na menší kousky. Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje nebo husího tuku a na něm zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přidejte nakrájené drůbky a krátce je opečte. Poté přidejte nakrájenou mrkev, celer a petržel. Vše osolte, opepřete, přidejte bobkový list a nové koření. Zalijte vývarem tak, aby byly ingredience ponořené. Polévku vařte na mírném ohni asi hodinu, dokud nejsou drůbky měkké. Během vaření případně dolijte vývar nebo vodu, aby byla polévka dostatečně řídká podle vašeho gusta.
Tipy pro dokonalou polévku z husích drůbků: Ujistěte se, že jsou drůbky opravdu dobře očištěné, protože jakýkoli zbytek blán nebo tuku může způsobit hořkost polévky. Dále je dobré polévku po uvaření procedit, aby byla krásně čistá a jemná. Na závěr můžete do polévky přidat trochu smetany pro jemnější chuť a krémovější konzistenci. Tato polévka se skvěle hodí s čerstvým pečivem nebo domácími nudlemi.