Polévka z chřestu a mangoldu recept.
Polévka z chřestu a mangoldu je jemná a zdravá volba, která kombinuje chutě jara a lze ji připravit v několika jednoduchých krocích.
**Ingredience**
Na přípravu této polévky potřebujete následující ingredience: chřest, mangold, cibule, česnek, brambory, zeleninový vývar, smetana, máslo, sůl a pepř.
**Recept**
1. Začněte tím, že si připravíte zeleninu Očistěte chřest a nakrájejte ho na menší kousky, oddělte tvrdší konec stonku Mangold omyjte a nakrájejte na proužky Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky
2. V kastrolu rozehřejte máslo a restujte na něm cibuli dozlatova Přidejte česnek a krátce restujte
3. Přidejte nakrájený chřest, mangold a brambory, promíchejte a restujte vše dohromady několik minut
4. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud nejsou všechny zeleniny měkké
5. Po uvaření zeleniny polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka
6. Přilijte smetanu, promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle vašeho vkusu
7. Polévku ještě chvíli povařte, aby se všechny chutě spojily
8. Polévku podávejte teplou
**Tipy**
- Jemnost chřestu doplňte křupavými krutony nebo opraženými semínky na posypání
- Pro vegan verzi vyměňte smetanu za rostlinnou smetanu a máslo za rostlinný olej
- Pro pikantnější variantu můžete přidat špetku chilli nebo čerstvou bazalku
Tato polévka je ideální jako lehký oběd nebo předkrm při jarním menu. Užijte si její svěží chuť!