Polévka pro nemocné recept


Polévka pro nemocné recept.

Polévka pro nemocné je ideální jídlo, které pomáhá v období, kdy nejsme ve své kůži a potřebujeme něco lehkého a zároveň výživného. Tato jednoduchá kuřecí vývarová polévka s nudlemi a zeleninou je skvělá volba.

Ingredience:
- 1 litr kuřecího vývaru
- 200 g kuřecího masa (nejlépe prsíčka)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 malá cibule
- 50 g jemných nudlí
- Sůl a pepř dle chuti
- Trochu petrželové nebo pažitkové zeleně na ozdobu

Recept:
1. Vezměte velký hrnec, do kterého nalijete kuřecí vývar. Vývar zahřejte na středním plameni.
2. Mezitím si připravte kuřecí maso. Omyjte ho a pokud je potřeba, odstraňte přebytečný tuk. Maso nakrájejte na malé kousky.
3. Jakmile je vývar horký, přidejte do něj nakrájené kuřecí maso. Vařte asi 10 minut, než se maso plně uvaří.
4. Během vaření masa si připravte zeleninu. Mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte na jemno.
5. Po 10 minutách vaření masa přidejte do hrnce mrkev, petržel a cibuli. Vařte dalších 10 minut, než se zelenina změkne.
6. Následně přidejte nudle a vařte dle návodu na obalu, obvykle okolo 5-7 minut.
7. Polévku dokořeňte solí a pepřem dle chuti a přiveďte k varu.
8. Jakmile jsou nudle měkké, polévka je hotová. Na závěr ji můžete ozdobit nasekanou petrželovou nebo pažitkovou zelení.

Tipy:
- Pro větší nutriční hodnotu můžete do polévky přidat další druhy zeleniny, například brokolici nebo zelí.
- Pokud máte rádi hustší polévky, můžete přidat malou lžíci kukuřičného škrobu rozpuštěného ve vodě, aby se polévka lehce zahustila.
- Kuřecí vývar můžete připravit i doma z kostí a zbytků kuřete, což dodá polévce ještě intenzivnější chuť a aroma.
- Tuto polévku lze snadno přizpůsobit pro vegetariány - místo kuřecího vývaru a masa použijte zeleninový vývar a přidejte více vaší oblíbené zeleniny.

Tato polévka je vynikající nejen pro její lehkost a snadnou stravitelnost, ale také díky obsahu výživných látek, které pomáhají tělu zotavit se.