Pohankové palačinky s bryndzou recept.
Ingredience pro pohankové palačinky s bryndzou zahrnují pohankovou mouku, mléko, vejce, sůl, bryndzu a případně jarní cibulku pro ozdobu.
Recept začíná tím, že se smíchá pohanková mouka se solí. Přidá se vejce a pomalu se přilévá mléko, aby vzniklo hladké těsto. Těsto by mělo mít konzistenci trochu hustší než je těsto na klasické palačinky. Nechá se odpočinout asi 15 minut.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a nabíráme těsto naběračkou. Palačinky smažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení se ještě teplé palačinky potírají bryndzou a mohou se posypat nasekanou jarní cibulkou.
Tipy pro přípravu: Přidání trochy kysané smetany do těsta může palačinky udělat ještě jemnější a vláčnější. Mouku a mléko lze přizpůsobit podle toho, jak husté palačinky preferujete. Při podávání lze palačinky doplnit o čerstvé bylinky nebo nabídnout s čerstvou zeleninou pro lehký a vyvážený jídelníček.