Pohanka se smetanou recept


Pohanka se smetanou recept.

Ingredience, které budete potřebovat pro přípravu pohanky se smetanou, zahrnují pohanku, smetanu na vaření, cibuli, máslo, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Voda nebo zeleninový vývar jsou také potřeba pro uvaření pohanky.

Recept na přípravu pohanky se smetanou začíná tím, že si připravíte pohanku. Pohanku nejprve propláchněte pod studenou vodou. Poté v hrnci na středním ohni rozehřejte máslo a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte ji do zlatova. Přidejte pohanku a za stálého míchání ji opražte asi dvě minuty, aby se obalila máslem a nabrala na chuti. Poté pohanku zalejte vodou nebo zeleninovým vývarem v poměru, který je obvyklý pro vaření pohanky (obvykle dvojnásobek množství vody nebo vývaru k pohance). Osolte, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte pohanku vařit pod pokličkou asi 15 až 20 minut, dokud není měkká.

Jakmile je pohanka uvařená, vmíchejte smetanu na vaření. Pečlivě promíchejte, ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Nechte směs na mírném ohni prohřát, ale nedovolte, aby směs znovu vařila, abyste předešli zrazení smetany. Podávejte horké.

Tipy pro dokonalou pohanku se smetanou:
- Pro uvaření pohanky použijte vývar místo vody, díky čemuž bude pokrm bohatší na chuť.
- Přidání bylinek, jako je čerstvý tymián nebo petržel, může pokrmu dodat další vrstvu chuti.
- Pokud chcete dosáhnout krémovější konzistence, můžete přidat více smetany. Ovšem pozor, aby směs nebyla příliš řídká.
- Pohanku se smetanou můžete ozvláštnit přidáním pražených hříbků nebo sušených rajčat pro další vrstvu chuti.